13.2.08

Ποιμαντική Οικογενειών


Όταν μιλούμε για Εκκλησία αναφερόμαστε σε μια κοινωνία προσώπων που αγκαλιάζει όλους τους πιστούς. Μέλη της εκκλησίας είναι όσοι αποδέχονται τον Χριστό για Σωτήρα, έχουν βαπτιστεί στο όνομα της Αγίας Τριάδας και πορεύονται προς ένωση μαζί Του. Η κατ΄οίκον εκκλησία δηλ. η οικογένεια αποτελεί το πολυτιμότερο κύτταρο του Εκκλησιαστικού Σώματος και έχουμε χρέος να την ακούσουμε και να λάβουμε σοβαρά υπ όψιν τις ανησυχίες της, τα ερωτηματικά της, τις σκέψεις της, τις προτάσεις και την κριτική, της, αφού όλοι μας έχουμε ευθύνη για την πορεία της Εκκλησίας στην χαραυγή της νέας χιλιετίας.
Στον Ιερό και Άγιο χώρο της Εκκλησίας μαθαίνουμε να βλέπουμε πέρα από του αδύναμο ανθρώπινο φλοιό και να αντλούμε από την ακένωτη πηγή της αλήθειας των Γραφών, της πείρας των Αγίων, της μυσταγωγίας της λατρευτικής μας ζωής, δύναμη, έμπνευση, παράδειγμα.
Με αυτές τις σκέψεις η τοπική Εκκλησία σας απευθύνει προσκλητήριο να συμμετάσχετε στις δραστηριότητες του Τομέα της Ποιμαντικής Οικογενειών. Σας καλεί να προσδιορίσετε τη σχέση σας με του Χριστό και να γίνετε συνδημιουργοί σε μια προσπάθεια που εδράζεται στον διάλογο και την ελευθέρια.
Η ενεργητική παρουσία σας έχει ζωτική σημασία, διότι η Εκκλησία διατρανώνει την πίστη της ότι η οικογένεια δεν είναι απλώς η ελπίδα του μέλλοντος, αλλά και η κραταιά δύναμη του παρόντος.
Γι΄αυτό η ενορία μας στο τομέα ‹‹Ποιμαντική Οικογενειών›› έχει καταρτίσει ένα πρόγραμμα με διάφορες δραστηριότητες που έχουν σχέση με την οικογένεια, τους γονείς και τα παιδιά.
1.Σχολή γονέων λειτουργεί σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη και έχει ως έδρα το Ναό της Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας τα μαθήματα γίνονται κάθε δεκαπενθήμερο.
2.Οικογενειακές βραδιές πραγματοποιούνται 1 φορά το μήνα και ημέρα Κυριακή στην αίθουσα δεξιώσεων του Ναού μας. Περιλαμβάνουν ομιλίες, γεύμα, συζητήσεις, προβολή ταινιών, μουσική και χορό.3.Δημιουργήσαμε Χορευτικά Τμήματα για γονείς και ενήλικες.